horoskooppi24

10 kiehtovaa faktaa hämmästyttävästä yksisarvisesta

Tunnemme yksisarviset saduista. Ne ovat taianomaisia, hyväsydämisiä olentoja. Mutta yksisarvisia ei ole vain saduissa. Kautta historian yksisarvisia on käytetty puhtauden, hyvyyden ja viattomuuden symboleina myyteissä, legendoissa, tarinoissa ja taiteessa – ja muinaisina aikoina usko niiden olemassaoloon oli yleistä.

Menneisyydessä useimmat ihmiset uskoivat näiden lumoavien olentojen olemassaoloon – ja vielä nykyäänkin jotkut ihmiset ympäri maailmaa ovat varmoja siitä, että yksisarvisia on olemassa, vaikkakin vain henkimaailmassa henkien ja enkelien rinnalla.

Yksisarviset unissa tai meditaatiossa

Nykyään uskotaan yleisesti, että yksisarviset ovat myyttisiä tai fantasiaolentoja. Monet ihmiset, joilla on hengellinen tai henkinen yhteys, kokevat kuitenkin visualisoivansa yksisarvisia unissa tai meditoidessaan.

Tässä yhteydessä yksisarviset ovat merkki siitä, että on aika keskittyä iloon, rakkauteen tai itsestä huolehtimiseen. Olennot ovat rakastava muistutus siitä, että meidän on keskityttävä hyvään elämässämme.

10 hauskaa faktaa yksisarvisista

Uskotpa sitten yksisarvisten olemassaoloon tai haluat vain oppia lisää niiden historiasta, tässä 10 faktaa.

1. Yksisarviset ja sateenkaaret

Nykyään yksisarviset ja sateenkaaret ovat muotia. Yksisarvisia tehdään sekä leluiksi että taiteeksi sateenkaarenvärisillä sarvilla tai hiuksilla. Mutta oikeastaan vasta 2000-luvulla salaperäisen olennon ja kauniin sateenkaaren välille on luotu yhteys. Ehkäpä taiteellisista syistä.

2. Aiemmin yksisarvinen oli hybridi

Menneisyyden kuvauksissa yksisarviset näyttävät tuttujen eläinten hybrideiltä, joilla on hevosen vartalo, vuohen pää ja leijonan häntä. Niitä on myös kuvattu erivärisinä sekä siivillä ja ilman siipiä. Nykyään useimmat ihmiset ajattelevat todennäköisemmin kaunista valkoista hevosta, jolla on sarvi otsassaan.

3. Skotlannin kansalliseläin on yksisarvinen

Ei monella maalla ole myyttistä olentoa kansalliseläimenään, mutta Skotlannilla on. Ja selitys sille on monille epäselvä – ainakaan se ei ole mustavalkoinen. Monet kuitenkin uskovat, että se johtuu siitä, että yksisarviset ovat tunnetusti villejä ja mahdottomia kesyttää, ja että kahlittu yksisarvinen kansalliseläimenä on siksi merkki suunnattomasta vallasta.

4. Yksisarvisen sarvia myytiin pilkkahintaan

Vuosien varrella monet onnenonkijat ovat metsästäneet yksisarvisen sarvia. Niistä maksettiin aikoinaan valtavia summia. Ne eivät tuoneet vain onnea ja onnea, vaan niillä uskottiin olevan myös parantavia ominaisuuksia.

5. Yksisarvisen sarvilla on parantava vaikutus

Varsinkin aikoinaan, kun monet uskoivat kiehtovaan olentoon, yksisarvisen sarvilla uskottiin olevan parantavia ominaisuuksia. Itse asiassa sitä myytiin jauheena apteekeissa aina 1700-luvulle asti.

6. Yksisarviset voivat elää satojen vuosien ikäisiksi

Toisin kuin eläimet ja ihmiset, yksisarviset voivat tiettävästi elää satoja vuosia. Ne elävät 4-5 hengen laumoissa syvimmissä metsissä – ja lauman johtaja on niistä vanhin.

7. Yksisarvisen näkeminen tuo onnea

Vaikka yksisarviset ovat kirkkaanvalkoisia – ja niiden pitäisi olla helppo havaita metsässä – näin ei suinkaan ole, sillä ne ovat ujoja ja elävät omissa oloissaan pääasiassa siellä, missä ihmiset eivät käy. Ehkä siksi on myös onnea nähdä yksi näistä hämmästyttävistä olennoista.

Itse asiassa sen uskotaan tuovan iloa ja hyvää terveyttä loppuelämäksi, minkä vuoksi monet ovat vuosien varrella etsineet yksisarvista.

8. Yksisarvisen sarvet olivat peräisin narvivalaaneista

Monet niin sanotuista yksisarvisten sarvista osoittautuivat rannoilta löydetyiksi, ja se johtuu siitä, että ne eivät olleet lainkaan yksisarvisista, vaan norsuvalaista. Viikingit myivät norsunvalaan sarvia tarkoituksella yksisarvisen sarvina.

9. Marco Polo näki yksisarvisia

Marco Polo väitti nähneensä matkoillaan useita yksisarvisia. Häntä ei kuitenkaan kiehtonut vähääkään niiden ulkonäkö, vaan hän kuvaili niitä järeiksi ja rumiksi. Myöhemmin selvisi, että hän oli todennäköisesti nähnyt aasialaisia sarvikuonoja.

10. Yksisarvinen aiheutti Tšingis-kaanin perääntymisen..

Tšingis-kaanilla oli kaikki mahdollisuudet valloittaa Intia, ja vielä nykyäänkin on suuri mysteeri, miksi hän ei tehnyt niin. Legendan mukaan se johtui siitä, että vihreä yksisarvinen kohtasi hänet Intian rajalla ja kehotti häntä palaamaan kotiin.

FAQ

Mitä yksisarvinen tarkoittaa?

Sana “yksisarvinen” tarkoittaa “yksisarvista” ja on termi sille, mitä useimmat ihmiset nykyään kutsuvat myyttiseksi eläimeksi; eli valkoinen hevonen, jolla on pitkä sarvi otsassaan.

Mitä kutsutaan yksisarviseksi, jolla on siivet?

Yksisarvinen on hevonen, jolla on sarvet otsassaan, kun taas hevosta, jolla on siivet, kutsutaan Pegasukseksi. Joskus hybridejä käytetään taiteellisissa yhteyksissä.

Leave a Comment

Vastaanota horoskooppisi postitse joka aamu - veloituksetta

Saat myös:

⭐ Henkilökohtaisen horoskoopin kuukausittainen piirustus (30 EURO)

⭐ Viikko- ja kuukausihoroskooppi

⭐ Lisää tietoa horoskooppimerkistäsi

100% ilmainen eikä roskapostia