horoskooppi24

Mitä ovat soulmate – ja miten löydät oman sielunkumppanisi?

Rakkauden merkissä me kaikki pyrimme löytämään sen erityisen ihmisen, sielunkumppanin. Henkilö, jota ilman emme voi emmekä halua elää.

Sielunkumppanin merkitys: Sielunkumppani on henkilö, johon tunnet olevasi syvästi yhteydessä. Joku, joka voisi yhtä hyvin olla osa sinua ja jolla on elämääsi muuttava vaikutus sinuun.

Olemme saaneet inspiraatiota lukemattomista romanttisista komedioista ja rakkaustarinoista, ja useimmat meistä kaipaavat sitä henkilöä, joka voisi olla ying meidän yangillemme. Mutta onko sielunkumppaneita edes olemassa todellisessa maailmassa?

Kyllä on – myös useiden asiantuntijoiden, kuten perhe- ja avioliittopsykologin, mukaan Tohtori Michael Tobin. Sielunkumppanit eivät ole tiedettä. Kyse on siitä, että löydät jonkun, jonka kanssa olet samalla aaltopituudella monella tasolla. Joku, josta tulee matkakumppani elämän matkalla.

Asiantuntija: Tohtori Michael Tobin on perhe- ja avioliittopsykologi, jolla on yli 40 vuoden kokemus alalta. Hän on myös WholeFamily.com-sivuston perustaja ja on julkaissut useita kirjoja.

Kaksi sielua vetää yhteen

To sjaele der drages mod hinanden soulmates

Hyvin osuvasti sana “sielunkumppani” viittaa kahteen sieluun, jotka vetävät toisiaan puoleensa. Yhteentörmäys voi tuntua väistämättömältä, mutta se voi vaihdella myrskyisästä, lyhyestä kohtaamisesta pitkäkestoiseen romanttiseen suhteeseen.

Vaikka henkimaailman sielunkumppanit tuntevat vetoa toisiinsa, ajoitus ei aina ole oikea, jotta he voisivat yhdistyä ja pysyä yhdessä. Henkilökohtaiset esteet voivat vaikuttaa siihen, että siitä, mikä olisi voinut olla jotain suurta, ei koskaan tule sellaista – tai siitä tulee sellainen vasta joskus tulevaisuudessa.

Milloin tiedät, että olet tavannut sielunkumppanisi?

Jos olet epävarma siitä, oletko tavannut sielunkumppanisi, se ei luultavasti ole vielä. Michael Tobinin mukaan sinun ei kuitenkaan kannata lannistua. Hänen hypoteesinsa on, että meillä kaikilla on mahdollisuus tavata sielunkumppanimme – tai ainakin yksi heistä.

Toisin kuin monet uskovat, Michael Tobin uskoo, että meillä voi olla useita sielunkumppaneita koko elämämme aikana ja että kaikki sielunkumppanit eivät ole romanttisia. Pikemminkin sielunkumppanit ovat ihmisiä, jotka tapaamme ja joilla on elämäämme muuttava vaikutus meihin.

Arkikielessä sielunkumppani on kuitenkin romanttinen suhde, ja tässä pitäydymme siinä versiossa. Sinulla voi kuitenkin olla erilaisia sielunkumppaneita eri elämänvaiheissa.

Michael Tobin

Osa romanttisen sielunkumppanin tapaamisesta liittyy asenteeseen suhteen aloittamista kohtaan. Kyse on sen ymmärtämisestä, että sielunkumppani ei ole henkilö, joka täyttää kaikki tarpeesi, vaan tasavertainen suhde, jossa kumpikin haluaa antaa eikä ottaa vastaan.

Mistä tiedät, että hän on se oikea?

Ehkä sinusta tuntuu, että seurustelukumppanisi on se oikea? Mutta miten voit tietää sen varmasti? Monien kohdalla välitöntä ihastusta voidaan luulla tosirakkaudeksi, mutta suhde joutuu todelliseen testiin vasta, kun arki alkaa rytmittää ja suurin osa perhosista on haihtunut.

Liittyvät: lue tämän päivän rakkauden horoskooppi

On vaikea pukea sanoiksi niitä tunteita, jotka liittyvät siihen erityiseen ihmiseen. Michael Tobin kuitenkin auttaa meitä hypoteesillaan, jonka mukaan sielunkumppanit tuntevat toistensa tuskan. Kyse ei ole vain empatiasta, vaan siitä, että kipu otetaan vastaan. Tämä pätee tietysti myös toisinpäin ilon suhteen, mutta ilo on aina tarttuvampi.

Tekeekö mielesi itkeä, kun hän itkee? Tuntuuko sinusta pahalta, jos hän on henkisesti huonovointinen? Silloin on hyvin mahdollista, että olet tavannut sielunkumppanisi.

Milloin löydän sen oikean?

Michael Tobinin mukaan elämässä ei ole oikeaa aikaa tavata sitä erityistä ihmistä. Jotkut tapaavat sielunkumppaninsa jo varhain, toiset vasta vanhoilla päivillään. Ja se on asian ydin.

Lukioaikainen rakas ei ehkä ollut sielunkumppanisi nuorena, mutta ehkä kun tapaatte 15 vuotta myöhemmin, olette elämässänne oikeassa paikassa ja tapaatte toisianne aivan eri tavalla, ja kuluneen ajan kuluessa olette kasvaneet toisiinne päin ja teistä on tullut sielunkumppaneita.

Kyse on siis siitä, että on valmis ja avoin todelliselle rakkaudelle. Ehkä tapaatte sattumalta junassa, ja välitön ja molemminpuolinen vetovoima herää, mutta ehkä tunnette toisenne jo ennestään ja olette tunteneet toisianne jo pitkään olematta avoimia rakkaudelle.

Miltä sielunkumppani tuntuu?

Sielunkumppani antaa tunteen syvemmästä yhteydestä; yhteydestä. Tämän yhteyden myötä tulee yleensä rauha ja turvallisuus. Ei ole mitään syytä tuntea epävarmuutta tai mustasukkaisuutta. Tiedätte, missä olette toistenne kanssa, osaatte kunnioittaa toisianne, antaa toisillenne tilaa ja antaa tunnustusta.

Sielunkumppaneita on kuitenkin monenlaisia. Joidenkin tarkoitus on ravistella meitä perustuksia myöten, saada meidät pois mukavuusalueeltamme ja muuttaa suuntaa. Nämä sielunkumppanien kohtaamiset sujuvat harvoin hiljaa. Toisaalta et unohda niitä.

On kuitenkin tärkeää tietää, että rakkaus ei ole itsestäänselvyys. “Ruoho on vihreintä siellä, missä sitä kastellaan.” Voit siis helposti olla sielunkumppanisi kanssa ilman, että sinä – tai te – olette avoimia ymmärtämään rakkautta ja toisiaan, ettekä siten tunne, että se on se oikea.

Miksi sielunkumppanit kohtaavat?

Henkinen selitys sille, miksi sielunkumppanit tapaavat “maagisesti”, on se, että siitä on sovittu etukäteen. Että kaikkien niiden kanssa, jotka tapaatte elämänne aikana, ja erityisesti sielunkumppaninne kanssa, te teitte sopimuksen etukäteen, ennen kuin inkarnoituitte maan päälle.

Vaikka tietoisuus on unohtanut sopimukset, ne ovat edelleen olemassa. Siksi on väistämätöntä, että nämä sopimukset täytetään. Tapaatte silloin, kun on tarpeen ja kun se on järkevää henkilökohtaisten elämänkatsomustenne kannalta.

Lue myös: opas hengellisiin merkkeihin

Se selittää myös sen, miksi saatat tuntea tunnistavasi tietyt ihmiset tai miksi heti alusta alkaen syntyy voimakas vetovoima. Tunnette toisenne etukäteen.

Vastaanota horoskooppisi postitse joka aamu - veloituksetta

Saat myös:

⭐ Henkilökohtaisen horoskoopin kuukausittainen piirustus (30 EURO)

⭐ Viikko- ja kuukausihoroskooppi

⭐ Lisää tietoa horoskooppimerkistäsi

100% ilmainen eikä roskapostia