horoskooppi24

Merkkejä tukkeutumisesta solar plexus chakrassa – ja miten se avataan?

Solar Plexus -chakra on kolmas chakra alhaaltapäin. Monet kutsuvat sitä myös keskimmäiseksi chakraksi, sillä se yhdistää ylemmän ja alemman chakran. Käytännössä chakra sijaitsee solar pleksuksen alapuolella; noin neljän sormen leveydellä navan yläpuolella.

Mitä solar plexus -chakra tarkoittaa?

Solar plexus -chakra tunnetaan sanskritiksi myös nimellä Manipura, joka tarkoittaa osuvasti “navan jalokivi”, mikä viittaa sen sijaintiin navan yläpuolella.

Solar plexus -chakra on väriltään keltainen; kirkas ja energinen väri, ja chakra kertoo myös jotain itsetunnosta, itseluottamuksesta ja energiatasosta.

Jos solar plexus -chakrasi on tasapainossa, sinulla on hyvä itsetunto, luotat omiin kykyihisi ja valmiuksiisi ja sinulla on yleisesti ottaen elämäntarkoituksen tunne.

Solar pleksus -chakran epätasapaino

Tasapainoinen solar plexus -chakra edellyttää myös alempien chakrojen tasapainoa, sillä ne muodostavat perustan kolmannelle chakralle. Tämä tarkoittaa, että perustuksesi – juurichakrasi – ja halusi – hara-chakrasi – ovat tasapainossa ja tukkeutumattomia.

Jos solar plexus -chakraasi ympäröi negatiivinen energia – epätasapaino – koet uskon menetystä omiin kykyihisi sekä heikompaa itsetuntoa, stressiä ja hallinnan menetystä.

Hyvinvointisi kannalta on tärkeää, että solar plexus -chakrasi on tasapainossa, joten sinun kannattaa huolehtia siitä, jos koet merkkejä chakran epätasapainosta.

Tukkeutuneen solar plexus -chakran merkit

Tukokset ja epätasapaino solar plexus -chakrassasi voivat olla sekä merkki alempien chakrojen epätasapainosta, jotka vaikuttavat solar plexus -chakraan, että ulkoisista kokemuksista johtuvia.

Psykologinen tai fyysinen väkivalta ovat joitakin kokemuksia, jotka voivat vaikuttaa erityisesti solar plexus chakraan ja vahingoittaa itsetuntoa, mutta myös uran tai perheen epäonnistumiset tai erimielisyydet voivat vaikuttaa.

Tyypillinen merkki tukkeutuneesta solar plexus -chakrasta on huono itsetunto, huono käsitys itsestäsi tai kyvyistäsi, tunne riittämättömyydestä tai siitä, että et ole tarpeeksi hyvä. Usein “sisäinen ääni” nalkuttaa sinulle.

Voi kuitenkin olla myös konkreettisempia merkkejä, varsinkin jos chakra on ollut tukossa pitkään:

  • Väsymys/reagoimattomuus
  • Sosiaalinen etääntyminen
  • Ylensyönti/lohdutussyöminen
  • Stressi ja ahdistus

Ei ole tieteellisesti todistettu, että chakrat voivat vaikuttaa terveyteen, mutta heikko itsetunto lisää stressin, ahdistuksen, masennuksen ja syömishäiriöiden riskiäjoilla on myös muita liitännäissairauksia.

Siksi on tärkeää puuttua sekä chakraa ympäröiviin energioihin että alhaisen itsetunnon perimmäisiin syihin, jos havaitset merkkejä epätasapainosta.

Miten tasapainotat solar plexus -chakraasi?

Yksi tärkeimmistä aurinkopleksuschakran tasapainottamiseen liittyvistä näkökohdista on itsetuntemuksesi. Kyse on sen muuttamisesta ja keskittymisestä niihin hyviin asioihin, joita sinulla on ihmisenä.

Alla on 5 loistavaa harjoitusta solar plexus -chakrasi tasapainottamiseksi:

  • Arvioi päivääsi joka ilta ja kirjoita ylös 3 hyvää asiaa, joita teit päivän aikana. Jos sinulla on rohkeutta, seiso peilin edessä ja sano ne ääneen itsellesi.
  • Sammuta tuo negatiivinen sisäinen ääni. Kun se tulee – koska se tulee – käske sitä olemaan hiljaa ja lähtemään pois. Sano itsellesi, ettei sinun tarvitse kuunnella sitä.
  • Harjoittele itsestäsi huolehtimista. Tee jotain, mitä haluat tehdä – joka päivä. Sinä ansaitset sen. Jos hemmottelet itseäsi, minäkuvasi paranee.
  • Harjoittelejoogaa tai meditoi. Molemmissa on loistavia harjoituksia rauhoittumiseen ja sisäiseen tasapainoon.
  • Hanki ammattiapua parantajalta ja/tai psykologilta. Parantaja voi auttaa sisäisessä tasapainossa ja ohjauksessa, kun taas psykologi voi auttaa ongelman juurisyihin.

FAQ

Mitä solar plexus chakra tekee?

Solar plexus -chakra yhdistää alemman ja ylemmän maailmamme. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhdistämme tarpeemme, tunteemme ja intuitiomme ylempien chakrojen abstraktimpaan ajatteluun.

Mikä chakra on keltainen?

Aurinkopleksuschakrasi on keltainen. Se on kirkas ja energinen väri, joka sopii hyvin chakraan, joka on hyvin paljon minäkuvaasi.

Chakra-artikkelit:

Leave a Comment

Vastaanota horoskooppisi postitse joka aamu - veloituksetta

Saat myös:

⭐ Henkilökohtaisen horoskoopin kuukausittainen piirustus (30 EURO)

⭐ Viikko- ja kuukausihoroskooppi

⭐ Lisää tietoa horoskooppimerkistäsi

100% ilmainen eikä roskapostia