horoskooppi24

Luo hengellinen ilmapiiri Alttari

Alttari on pöytä tai alue, jossa voit muistaa niitä sieluja, jotka eivät enää ole ruumiillisesti kanssamme. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, miltä alttarin pitäisi näyttää tai mitä sen pitäisi sisältää. Vain sinä voit päättää sen.

Alttari voi kuitenkin olla myös keino muistuttaa itseäsi erityisistä asioista elämässä, kuten nyt elämisestä, läheisten ihmissuhteiden arvostamisesta tai itsensä rakastamisesta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä alttari on, miten alttari tehdään kotiin ja miksi alttari voisi olla hyvä idea.

Mikä on alttari?

Alttari ei ole uusi keksintö, vaikka sen suosio onkin viime vuosina noussut uudelleen. Itse asiassa se on erittäin vanha keksintö, joka esiintyy eri uskonnoissa tuhansia vuosia sitten.

Kristinuskossa, buddhalaisuudessa, juutalaisuudessa ja hindulaisuudessa on aina kuulunut uskoon palvoa esi-isiä ja pyhiä henkilöitä alttarilla sekä pyhissä taloissa, kuten kirkoissa ja temppeleissä, mutta myös kotona niin sanotulla kotialttarilla.

Alttarilla hengellisessä mielessä uskonnollinen ei välttämättä ole osa tekoa. Tässä tapauksessa kyse on enemmänkin läheisten edesmenneiden sukulaisten – tai itsensä – muistamisesta ja mahdollisesta yhteydenpidosta.

Miten voit tehdä kotialttarin?

Hvordan kan man lave et hjemmealter

Kotialttari antaa sinulle mahdollisuuden muistaa vainajaa läheisesti kotona, mutta myös luoda yhteys sielujen maailmaan ja muistutuksen itsellesi eletystä elämästä.

Se, miltä kotialttarin tulisi näyttää, riippuu siitä, mikä antaa sille hengellisen ilmapiirin, luo läheisyyttä vainajaan ja merkitystä suhteessa alttarin tarkoitukseen.

Kotialttari voisi koostua esimerkiksi seuraavista osista:

 • Kuvia vainajista
 • Vainajan esineet
 • Kiteet
 • Kukat
 • Tarot-kortit
 • Muut hengelliset esineet tai kuvat

Kotialttari voi koostua monista asioista, mutta usein se on sekoitus koristeita, henkilökohtaisia esineitä ja hengellisiä esineitä.

Tee “minä-alttari”

Yksi asia on alttari perinteisessä mielessä, joka luo läheisemmän suhteen henkiseen maailmaan ja läheiset suhteet vainajiin. Alttari voi kuitenkin olla myös tapa kunnioittaa itseäsi tai muita eläviä sieluja.

Voit koristella kotisi pienillä alttareilla, jotka ovat koristeena. Alttarit on tarkoitettu muistuttamaan sinua kunnioittamaan ja arvostamaan jotakuta erityistä henkilöä. Se voi olla ystäväsi tai isoäitisi, mutta yhtä hyvin se voi olla myös sinä itse.

Koristele hylly kukkasilla, lempikristallilla ja hyväntuulisella romaanilla – ja muistuta itseäsi olemaan ystävällinen itsellesi ja tekemään asioita, joista pidät.

Koristele nurkka kuvalla sinusta ja parhaasta ystävästäsi, hänen sinulle kirjoittamallaan kirjeellä ja lipulla yhteisestä kokemuksesta – ja muistuta itseäsi arvostamaan ystävääsi ja muistamaan viettää aikaa hänen kanssaan.

Koristele yöpöytäsi vanhan isoäitisi kuvalla, korulla, jonka hän antoi sinulle, ja hänen lempikukallaan – ja muistuta itseäsi siitä, että voit soittaa hänelle ja kysyä, miten hänellä menee, tai poiketa kiireisen viikon aikana juttelemaan.

Vaiheittainen opas alttarin tekemiseen

Trin for trin guide til at lave et alter

Jos haluat tehdä alttarin olohuoneeseesi – joko vainajan muistoksi tai kunnioittaaksesi itseäsi tai jotakuta läheistäsi – on onneksi alttarin tekeminen on helppoa ja nopeaa.

 1. Etsi alttarillesi sopiva paikka
 2. Määritä alttarisi tarkoitus
 3. Kerää tavaroita alttarillesi

Etsi alttarillesi sopiva paikka

Ehkä sinulla on paikka kirjahyllyssä, voit pystyttää hyllyn tai järjestää makuuhuoneen nurkan tätä tarkoitusta varten. Anna sen olla paikka, jota katsot usein.

Määritä alttarisi tarkoitus

Haluatko muistaa kuolleita sukulaisiasi? Pitäisikö sen olla yksi vai useampi henkilö? Vai muistuttaako alttari sinua elävästä henkilöstä, jostakin, jonka parissa haluat viettää aikaa – tai itsestäsi?

Kerää asioita alttarillesi

Etsi alttarille sopivia esineitä, jotka muistuttavat sinua sen tarkoituksesta. Nämä voivat olla kuvia tai muistoesineitä, mutta myös hengellisiä esineitä tai koristeita, kuten kukkia tai figuureja.

Hyviä ideoita alttarin koristeluun

Voit valita alttarillesi kuvia, jotka muistuttavat sinua tietyistä ihmisistä tai kokemuksista, ja lisäksi voit valita joitakin seuraavista esineistä:

 • Kukka tai kasvi: symboloi kasvua
 • Yksi tai useampi kristalli: niillä on erilaisia merkityksiä ja energioita
 • Sulka: symboloi parantumista
 • Zodiac: persoonallisuuden symboli – lue 12 horoskooppimerkistä täältä
 • Eläinten kuvat/hahmot: niillä on erilaisia merkityksiä ja viestejä – lue voimaeläimistä täältä

Edellä mainittujen lisäksi voit valita myös asioita, joilla on sinulle henkilökohtainen merkitys. Se voi olla lippuja kokemuksista, hahmoista tai sitaateista.

Tärkeintä on, että alttarisi on sekä visuaalisesti miellyttävä että luo hyvää tunnelmaa. Alttarin ei pitäisi aiheuttaa surua, vaan luoda iloa ja herättää muistoja.

Miten alttaria käytetään?

On yksi asia saada alttari näyttämään hyvältä kotonasi – aivan eri asia on käyttää sitä. Koska miten kotialttaria käytetään?

Tähän kysymykseen ei ole selkeää vastausta. Periaatteessa käytät sitä, mikä tuntuu mukavimmalta. Joillekin riittää, että alttari on vain olemassa ja muistuttaa heitä henkilöstä tai henkilöistä, joiden kunniaksi alttari on rakennettu. Toisille siitä tulee paikka, jonne voi mennä lähestymään vainajaa, puhumaan hänelle tai tuntemaan häntä hieman.

Monille alttari on kuitenkin yhtä lailla paikka, joka luo erityisen tunnelman. Paikka, jossa voit tuntea kiitollisuutta, paikka, joka muistuttaa sinua elämäsi hyvistä asioista, tai paikka, joka muistuttaa sinua elämään tässä hetkessä.

Vastaanota horoskooppisi postitse joka aamu - veloituksetta

Saat myös:

⭐ Henkilökohtaisen horoskoopin kuukausittainen piirustus (30 EURO)

⭐ Viikko- ja kuukausihoroskooppi

⭐ Lisää tietoa horoskooppimerkistäsi

100% ilmainen eikä roskapostia